Sunday, September 15, 2024

Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco, spot Bitcoin ETF'si için SEC'e başvuru yapan firmalar arasında yer almıştı

Lamb puffs with salad in Australia Lamb puffs with salad in Australia. kripto para borsası stock pictures, royalty-free photos & images Bernstein analistlerinin yeni bir raporu, önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin madencilik çipleri ve donanımında 20 milyar dolarlık bir gelir fırsatı… Tümüyle merkeziyetsiz bir dijital kripto para birimi olarak tanımlanır. BTC'nin düşmesi, kripto topluluğunda da merak uyandırdı. Eğer bir kripto para borsasına kayıtlı değilseniz şuradaki bağlantıdan ömür boyu geçerli %20 komisyon indirimli bir Binance üyeliği oluşturabilirsiniz. İmtiyazlı kuruluşlar için bir BitLicense gerekmemektedir, bunun yerine NYDFS tarafından onaylanan sınırlı amaçlı güven sözleşmeleri yoluyla sanal para faaliyetlerine devam edebilmektedirler. Samsun ve Aliağa'da dolum terminallerini faaliyete alan Türkiye Petrolleri, İstanbul ve Trakya gibi stratejik noktalarda yeni ikmal, depolama tesisleri kurulması ve faaliyete geçirilmesi için çalışmalara devam etmektedir. Bu bağlamda en etkileyici gelişmeler İstanbul ve Ankara'daki hava kirliliğinin önemli miktarda azalması olmuştur. Kripto para yasası yürürlüğe girdi. Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, Kripto Para Borsası küresel yazılım sorununun kripto para ağlarını etkilememesi üzerine 67 bin doların üzerine çıktı. Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarındaki artışın, kripto para ağlarının, siber güvenlik şirketi CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklık sonrası yaşanan küresel yazılım sorunundan etkilenmemesinden ve buna bağlı olarak artan yatırımcı güveninden kaynaklandığını belirtiyor. Ardından yaşanan fiyat hareketliliği yeni bir yükselen trendin ( kesikli yeşil çizgi ) oluşmasını sağladı. İki hafta içinde Haziran 2013'ün sonundan başlayarak fiyat sürekli azalarak 70 dolara düştü. Fortune. 11 Haziran 2015. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 28 Mart 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 22 Mart 2017. 18 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. CNN. 18 Temmuz 2014. 20 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. WSJ. 22 Eylül 2015. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.

Bitcoin. Crypto currency market on modern city background Bitcoin. Crypto currency market on modern city background. bitcoin fiyatı stock pictures, royalty-free photos & images 24 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Euronews. 12 Mayıs 2022. 12 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 22 Eylül 2015. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Sports L. Rev. 305 3 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. The Atavist Magazine. 31 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. XXXVI, Issue 23 (July 23, 2014) 5 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., pp. Platform 2017 ve 2018 yıllarında, aralarında Japonya ve Singapur'un da olduğu bir dizi uluslararası borsayı hayata geçirdi. Gensler, kripto varlıklara yapılan yatırımların son derece riskli olabileceğine ve çoğu zaman değişken olduğuna dikkati çekerek, bir dizi büyük platform ve kripto varlığının iflas ettiğini veya değer kaybettiğini anımsattı. Rapor, Goldman Sachs'ın ABD'de mevcut 11 Bitcoin ETF'inden yedisinde pozisyon aldığını ortaya koyarak bankanın dijital varlıklara yaklaşımında dikkate değer bir değişimi vurguluyor. İnsan davranışındaki önyargılar nedeniyle, bazı insanlar, ne kadar mantıksız olursa olsun, BTC/USDT fiyatının arttığını gördükleri varlıklara çekilir. 9. sınıfa kadar eğitim zorunludur. İşlem "ödeme bekleniyor" olarak görünecek ve alıcı ödeme yapana kadar bekleyecektir. BTC alt destek seviyesine kadar gerilemiş durumda, bu bölge oldukça kritik bir seviye. Fiyattaki volatil hareketlerden kaynaklı 50 ve 200 günlük EMA'Lar birbirlerine oldukça yakınlaşmış durumdalar. Özellikle, bu Bitcoin pizza işlemi, Bitcoin fiyatı mevcut seviyelere kıyasla oldukça düşükken gerçekleşti. Bitcoin'in fiyatı 60 bin doların altına geriledi! 1 bitcoin fiyatı hem Türk lirası hem de dolar bazında ayrı ayrı izleniyor. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3,1 değer kazanarak 3 bin 507 dolar seviyesine yükseldi. Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,7'den fazla artarak 2 trilyon 440 milyar dolara yükseldi. Kripto varlık yatırımları veya hizmeti sunanların federal menkul kıymet yasaları da dahil geçerli bazı yasalara uymayabileceğine işaret eden Gensler, kripto varlık menkul kıymetlerine yatırım yapanların, yatırımlarıyla bağlantılı olarak önemli bilgilerden ve diğer önemli korumalardan mahrum kalabileceklerini anlaması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu davalarda SEC Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (Matic) ve Filecoin (FIL) gibi popüler kripto paraları menkul kıymetler olarak tanımlamış, bu sebeple kripto para borsalarını lisanssız bir şekilde aracılık yapmak ve borsa olarak faaliyet göstermekle suçlamıştı. Bu kartlar daha sonra üreticinin tavsiye ettiği perakende satış fiyatının %300 üzerinde bir fiyatla yeniden satışa sunuldu. Büyük bir kargaşa ortaya çıktı. Bu hafta ise benzer bir şekilde fon yönetim devi Fidelity'nin de benzer bir başvuruda bulunacağına dair haberler çıktı. Ethereum TSİ 8.40 itibarıyla yüzde 5 yükselerek 1.813 dolara çıktı. Fed geçtiğimiz hafta 10 toplantının ardından ilk kez faiz artırımına gitmeyerek politika faizini yüzde 5-5.25 aralığında sabit bıraktı. Spot Bitcoin ETF'sinin onaylanacağına dair spekülasyonlar geçen yıl kripto paralardaki yükselişi desteklerken, geçen hafta çıkan haberlerde de SEC'in Nasdaq, Chicago Opsiyon Borsası (CBOE) ve New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) olmak üzere büyük borsalarla spot Bitcoin ETF'ler hakkında görüşmelerde bulunduğu belirtilmişti. Geçen hafta dünyanın en büyük varlık yönetim firması BlackRock spot Bitcoin ETF ürünü ihracı için SEC'e başvuruda bulundu. Kodak, 2018'de, fotoğraf telif hakkı kaydı için bir dijital belirteç sistemi başlatmayı planladığını duyurdu. Yönetmelikler New York eyaleti veya bir New York sakini içeren faaliyetlerle sınırlıdır. BitLicense, şirketler için tasarlanmış yönetmelikler uyarınca New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYSDFS) tarafından sanal para faaliyetlerine ilişkin verilen bir işletme lisansı için kullanılan ortak terimdir. Bitcoin'in herhangi bir davada adının geçmemesi yatırımcının bu kripto paraya yönelimini artırdı. Kripto para borsaları SPK'dan onay almak ve SPK'nın kurallarına uymak zorunda. Trump, kripto para piyasalarına ilişkin pozitif söylemlerde bulunmuştu. Kripto analisti Michael van de Poppe, Bitcoin'in 40.000 dolara ulaşabileceğini öngörerek Ekim ayı için yükseliş beklentisinin yanı sıra ETF onayları ve yarılanma öncesi yükselişin de tetikleyebileceği sağlam bir çeyreklik beklentisi içinde. Yıllar geçtikçe, Bitcoin ağında yeni, geçerli blokların bulunması konusundaki zorluk otomatik olarak arttıkça madencilik de rekabetin her geçen gün arttığı bir sektör oldu.

Sonrasında madencilik aktivitelerindeki yarılama süreçleri ve giderek artan madencilik maliyetleri ise fiyatlara yükseltici etkide bulunacaktır. Sabit getirilerdeki gerileme eğilimi ve dolardaki yükseliş şu ana kadar kripto paralarda yükseltici bir etkiye sahip oldu. Söz konusu karar öncesinde doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 103.4 seviyesinde bulunuyordu. Analistler söz konusu yükselişin çeşitli nedenleri olduğunu belirtti. ABD'de federal mahkeme, geçen yıl ağustos ayında SEC'in kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin hatalı olduğunu belirtmiş, söz konusu kararı bozmuştu. Goldman'ın Varlık Yönetimi biriminin Baş Yatırım Sorumlusu Sharmin Mossavar-Rahmani, nisan ayında Wall Street Journal'a verdiği demeçte, "Bunun bir yatırım varlık sınıfı olduğunu düşünmüyoruz. Ancak, henüz özel bir yönetmelik çıkarılmadı. Önerilen düzenlemeler resmi olarak 23 Temmuz'da New York Eyalet Gazetesi'nde 45 günlük bir deneme sürecinden başlayarak yayımlandı. 25 Şubat 2015'te, 30 günlük bir deneme sürecinden başlayarak revize edilmiş bir teklif duyurusu yayımlandı. Trump yönetimi, BTC USDT daha rahat düzenlemeler yoluyla Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için elverişli bir ortamı teşvik edebilir. 17 Temmuz 2014'te departman, New York'ta ikamet eden ve kripto para birimlerini kullanan herhangi bir şirket veya kişiye düzenlemeler getiren "BitLicense" adlı bir bildiri yayınladı. New York Eyaleti'nde ikamet eden, iş yeri olan veya iş yapan kişiler bu düzenlemeler kapsamında New York sakini olarak kabul edilmektedir. Yıllarca Çin hep böyle zamanlarda yasak koyacak oldu ama hiç öyle bir şey yapan olmadı. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco, spot Bitcoin ETF'si için SEC'e başvuru yapan firmalar arasında yer almıştı. Spot Bitcoin ETF'ler için talep yoğun olmasına rağmen, SEC, bu tür bir ETF ile ilişkili riskler konusunda daha temkinli yaklaşım göstermişti. Sabit oranlı enflasyonun kısa süre içinde herhangi bir uyarıcı etkiye sahip olmaktan çıkması ve sonunda bizi sadece gecikmiş adaptasyonlardan oluşan bir birikimle baş başa bırakması, standart ekonomi ders kitaplarında bile faydalı olarak gösterilen "ılımlı" enflasyona karşı kesin bir argümandır.

Sizinle birlikte bu yazıya hayran olduysanız, Bitcoin Borsası lütfen sitemizi ziyaret etmekle ilgili daha fazla bilgi almak istersiniz.

No comments:

Post a Comment

With our prowess in growing and deploying enriched crypto trade platforms, users can have an app that feels simple and clean to make use of while bolstered with high-grade safety

We suggest specializing in the dimensions of pricing, the company's repute, the tech stack of its consultants, the opportunity of getti...